De beste Italiaanse honing, olijfolie en azijn

honing

Honing

Honing van Zafferana, ook Etna’s goud genoemd is een van de beste honing van de wereld. In Zafferana wordt 15% van de nationale honingsproductie geteeld. Als natuurlijk medicijn is de honing goed voor de huid (helpt het vormen van littekens en idrateerd) voor de zenuwgestel (beter slapen en concentratie) voor de luchtwegen (in thee of melk tegen hoest en slijm) voor het bloedsomloop, spijsvertering en darmen (is licht laxerend en bevordeert het absorberen van calcium en magnesium).

olieOlijfolie

Extra vergine olijfolie werd al gebruikt 4000 jaar voor Chr.. De Feniciers brachten rond 1200 de olijfboom naar Italië en sindsdien is de olijfolie een van de belangrijkste ingrediënten van de mediterraanse keuken.

De Olivastro olie van de familie Quattrociocchi werd gekozen tot de allerbeste biologische olijfolie ter wereld 2014. De titel die deze olie in 2012 en 2013 ook al kreeg!

BalsamicoAzijn

Aceto Balsamico di Modena is een aromatische azijn die wordt gemaakt van trebbiano druiven die laat geplukt worden uit de omgeving van Modena, in Noord Italië.

Balsamico azijn heeft een ‘keurmerk’ in de vorm van een getal op de fles staan. Dat getal geeft aan hoe oud de balsamico is. Aan het feit dan een balsamico tenminste 12 jaar moet hebben gerijpt wordt vaak voorbij gegaan.

Top